Comines Warneton Football - R.jespo Comines-Warneton Coach Dynamique

berbe1
ballon rouge
personne1
personne
Aller au contenu

Jespo Comines / Lombardsijde wedstrijd niet gespeeld

R.jespo Comines-Warneton Coach Dynamique
Publié par dans R.JESPO ·
Beste,

De wedstrijd in de Indurium Cup van vandaag 19/08/2018 tussen Jespo Comines-Warneton en SC Lombardsijde is niet kunnen doorgaan omdat de tegenstander weigerde te spelen omdat ze de staat van het veld te slecht vonden.

Voordat ze ons (de afgevaardigde en de scheidsrechter) hiervan in kennis brachten was alles reeds in orde gebracht om de wedstrijd aan te vatten: de scheidsrechter had het veld gekeurd en goed bevonden, de wedstrijdbladen waren ingevuld en verzonden door beide teams en de spelers (van Jespo) waren al drie kwartier aan het opwarmen op het veld. Maar de twaalf spelers van Lombardsijde weigerden plots te spelen.

Op dit zelfde veld was twee weken geleden reeds gevoetbald in deze zelfde beker (04/08/2018) tegen Reningelst (scheidsrechter Dhr. Niels Bossuyt), het veld werd toen ook goedgekeurd (door de tegenstander en de scheidsrechter) en werd er gewoon gevoetbald zonder enkel probleem. Sedertdien is het veld, dankzij de regen, er enkel beter op geworden: het gras is groener geworden en gegroeid. Deze week kon het veld ook gerold worden dankzij de recente regen. Wij voegen een paar foto’s van het veld genomen op het ogenblik dat er moest gevoetbald worden. Sedert de wedstrijd tegen Reningelst is er niet meer op dit veld gevoetbald. Dit veld was bijgevolg perfect bespeelbaar, en indien anders zou worden beslist zou naar ons gedacht een gevaarlijk precedent worden gecreëerd, en zou elke ploeg kunnen weigeren te voetballen en zo de wedstrijd op de groene tafel winnen. Er is wel altijd op onze velden in provinciale een plekje waar geen gras staat en zo kan je altijd weigeren te spelen. Wat zou er ons dan deze winter te wachten staan???
Er was bijgevolg geen enkele reden om niet te voetballen. De scheidsrechter heeft ons gemeld dat hij de tegenstander niet kan verplichten om te voetballen en dat hij er enkel nota van kon nemen plus een rapport opstellen en de wedstrijd dus moest uitstellen.

Onze vraag is nu hoe het verder moet, daar wij in geval van winst mogelijks een ronde verder zouden mogen. Kunt u ons inlichten over de verdere gang van zaken in dergelijk geval?

Dank bij voorbaat en vriendelijke groeten,

Jacques Vandermarlière,
Voorzitter Jespo Comines-Warneton

P.S. In bijlage, foto’s van het veld genomen op zondag 19/08/2018 om 17 uur.

 


 
Bonjour à tous,

Le courrier rédigé et transmis au comité provincial par Johan suite au report du match d'hier, a fait rapidement l'objet d'une réponse.
 
Le dossier passera le 23 août à 19h15 devant la commission en présence de Lombardsyde, arbitre et la Jespo.  Johan sera absent car en vacances dès ce soir.

Je demanderai à Michel de m'accompagner car il était repris sur la feuille de match comme commissaire.
Demain aura lieu le tirage du tour suivant dans le cadre de la Coupe de Flandre et un ticket nous est attribué avec le nom de Lombardsyde.
 
Donc, logiquement, nous devrions gagner par forfait et être au tour suivant ce week-end.
 
Bonne nouvelle.

L'herbe du stade Remi Carlier sera coupé demain et le terrain chaulé.
 
Croisons les doigts.
 
jacques


Sources de l'article:Aucun commentaire

BALLON -BAS
herbe3
SUIVEZ-NOUS
Copyright ©2016 - 2018 RCGS Tous droits réservés
Retourner au contenu